AgendaVoor training en bijscholing  ;

 Kind in't groen.  Groene schoolpleinen op afspraak  zie onderwijs


-Kruidenworkshops op  afspraak 

Aanmelden via ingrid@derietnymf.nl


-Elke vrijdagmiddag voor kinderen van 3,5 en groep 1-2

  De Peuter-kleuter wijsneus van 14.00 tot 15.30 u

  aanmelden via ingrid@derietnymf.nl


-Een maal per maand Groene Wijsneus.

Voor basisschoolkinderen vanaf groep 3 midden en bovenbouw.


-Een maal per 2 maanden bijeenkomst Rietnymf Imkers collectiefExcursies

Voor een leuke excursie zijn wij u graag van dienst.

Als allround Life & Nature specialist en Natuurpedagoog en Herborst vertellen we u graag over de vele processen die zich in de natuur afspelen. In onze achtertuin de Rottige Meente is van alles te beleven.

Voor een passende excursie  voor jong en oud kunt u contact met ons opnemen.

Vleermuis excursie


Vleermuizen. 

Het leven van de vleermuis wordt verteld aan de hand van een presentatie in de filmzaal. Ook kunnen we de presentatie geven in het veld. Tijdens de presentatie laten we de vleermuizen zien en horen,

U maakt kennis met de batdetector en gaat samen met onze life & nature specialist opzoek naar de vleermuis bij zonsondergang. 


KRUIDENWORKSHOP

 Wist je dat verse kruiden en bloemen een goede basis zijn voor heerlijke kruidenthee? Ze zijn niet alleen erg lekker maar ook erg gezond! Ingrid van De RietNymf neemt je mee in de wereld van de (medicinale) kruiden en...bloemen, zodat je leert hoe je met kruiden een eigen samengestelde thee kunt zorgen.
Na een lezing ga je met Ingrid aan de slag iom zelf verschillende  theeën samen te stellen. Je leert van verschillende kruiden en bloemen wat hun specifieke werkingen zijn.
Door kruiden te drogen verlengen we de houdbaarheid en drinken we het hele jaar heerlijke kruidenthee. Ingrid legt uit hoe het droogproces verloopt. De workshop wordt natuurlijk afgerond met een heerlijke kop thee met iets lekkers.
Lijkt het je leuk samen met minimaal 3 anderen aan deze workshop deel te nemen? Neem dan met ons contact op en in overleg bepalen we een datum en tijd.

Informatie en aanmelden  

ingrid@derietnymf.nl             Otters in De Rietnymf

Otters in de Rottigemeente.

 We hebben veel ervaring met otters tijdens onze tochten in de natuur en in onze opvang opgedaan. Graag vertellen wij u meer over deze mooie maar schuwe dieren.

U krijgt een presentatie over het leven van de otter. 

Daarna gaan we op zoek naar sporen van otters in de Rottige Meente per fiets en te voet. seizoensgebonden. En we geven u een kijkje in de stichting ootteropvang over het reilen en zeilen in en om  de otterverblijven.

Aanmelden via tel: 06 309 33 216

Deze excursie is ook voor groepen te bespreken. 


                                     Wandelen met Auke

Tijdens de wandeltochten met Auke ontdekt u de natuur in en om de Rottige Meente. Auke is life & nature specialist en wandelt regelmatig door het natuurgebied.

 Hij vertellt over allerlei  wetenswaardigheden die z'n pad kruisen. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, maar dat maakt de wandelingen dan ook uniek.

Bruine Kiekendief, een spoor van de Otter, fragiele Libellen, en ontluikende bloemen, alles wat het seizoen brengt krijgen op z'n wandeling aandacht. 

Wilt u mee wandelen met Auke, dan komt u naar het Life & Nature centrum.  Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen, het kan zo nu en dan modderig worden. 

 Duur van de wandeling 2 uur.IMKEREN IS GEWELDIG

De Rietnymf heeft een eigen bijenstal. en imkerwinkel.

Een aantal jaren beoefenen wij nu het vak van Imker.

Graag delen wij deze kennis over het Bijenvolk en hun manier van leven..

Wat gaan we doen deze middag.
Na een  introductie over De RietNymf vertel ik u meer over de honingbij.  Het leven in en om de kast. Hoe produceren bijen honing en was en nog veel meer verrassende producten.

Imkeren is al een heel oud vak en er zijn verschillende manieren hoe dit wordt gedaan.
Hoe ziet de middag eruit
• Welkom en introductie over De RietNymf
• Uitleg over de honingbij
• Proeverij van honing met lekkers

*kijken bij de stal

• thee/ koffie met lekkers.

 Het gehele programma neemt circa 2 uur in beslag

Te reserveren vanaf  4 personen.