Cursussen

· Roofvogels kijken met de RietNymf


· Basiscursus Kennismaken met de Natuur, Natuurbeleving op youtube.


 

· Kind in het Groen (zie  onderwijs)


· Levenswijze van de paddenstoel


Opgeven voor de cursussen kan via info@derietnymf.nlPaddenstoelen

Hoewel paddenstoelen het hele jaar te vinden zijn is vooral het najaar de periode dat schimmels en zwammen zich voorplanten. In de nazomer en herfst schieten dan ook de vruchtlichamen als paddenstoelen uit de grond. Wat we niet zien speelt zich onder een dikke humuslaag of in het hout van een dode of levende boom af. Een groot recyclingproces dat er voor zorgt dat een bos niet stikt in z’n eigen afval.

In de cursus die gegeven wordt door Life en nature specialist Auke Kuiper wordt in gegaan op de levenswijze van de paddenstoelen, het herkennen van verschillende soorten en kenmerken van paddenstoelen. ook leer u paddenstoelen determineren.

De cursus bestaat uit 4 avonden theorie en 3 excursies. De theorieavonden zullen plaats vinden in de RietNymf 

Kosten voor deze cursus zijn € 65.00 Inclusief cursus materiaal en koffie of thee.
Opgave vooraf via info@derietnymf.nl  ,aan de balie of telefonisch 06 309 33 216.

(c) Jelte Wolbert

Roofvogels kijken

Life & Nature Centrum de RietNymf in Munnekeburen organiseert een cursus roofvogels. Roofvogels spreken vaak tot de verbeelding. Deze bijzondere vogels met hun vaak gespecialiseerde levenswijze, zijn een lust voor het oog. Ze hebben iets majestueus en mysterieus. Wat is nou het verschil tussen een Kiekendief en een Buizerd? Leeft de Boomvalk op de zelfde wijze als de Torenvalk? De cursus gaat in op het herkennen van de roofvogels. Hun leefomgeving en de manier van voedsel bemachtigen zijn enkele onderdelen die ter sprake zullen komen. Aan het eind van de cursus herkent u de roofvogels maar weet u ook waar en wanneer u ze kunt verwachten.

 

De  cursus kan gevolgd worden op donderdagavond. In 3 sessies gaan we in op het leven van deze prachtige vogels. De 3 excursies zullen per fiets gedurende het voorjaar op zaterdagmorgen plaatsvinden.  Daar gaan we de opgedane kennis in praktijk brengen. De cursus start in april 2018 om 19.30 uur.

Kosten voor de cursus zijn € 75,00. Incl. cursus materiaal koffie en thee. Er kan gebruik gemaakt worden van veldgidsen van de RietNymf. Voor meer informatie kunt u terecht op www.derietnymf.nl  Opgave voor de cursus via info@derietnymf.nl of 06-309 33 216.

(c) Jelte Wolbert

Kennis maken met de Natuur

De cursus is bestemd voor alle natuurliefhebbers.Tijdens de cursus maakt u kennis met veel aspecten van de natuur. U gaat met de andere deelnemende natuurliefhebbers zelf op zoek naar de geheimen van de natuur. Zelf ontdekken hoe u soorten kunt onderscheiden en wat de functie van de soort binnen het ecosysteem is. Daarnaast komen begrippen aan de orde als Habitat en Ecosysteem. Naast de maandelijkse theorie op donderdagavond gaan we één keer per maand op zaterdag op excursie. Samen op zoek en de kennis in praktijk brengen. Het seizoen bepaalt het onderwerp, zodat u direct in uw omgeving de opgedane kennis kunt toepassen. De cursus loopt het hele jaar rond.


Kosten voor deze cursus  € 210,00 incl boek  "Zelf de natuur in"     

Opgeven via 0561 451706 of info@derietnymf.nl of aan de balie tijdens openingstijden.