Wie zijn wij.

Auke Kuiper en Ingrid Jansen.

In Paasloo zijn we begonnen met het bureau voor natuur- en milieueducatie De RietNymf. Van daaruit zijn we terecht gekomen in de Veenpolder. Hier hebben we een voormalige basisschool gekocht en ons Life & nature centrum hierin gevestigd.

Een particulier initiatief dat een bijdrage levert aan natuur- en milieueducatie voor zowel kinderen als volwassenen. We zijn ondernemers die tussen profit en non-profit manoeuvreren. Een bedrijf met een passie voor mensen en de natuur.

Een plaats waar natuurmensen elkaar ontmoeten en waar volwassenen en kinderen zich bewust kunnen worden, dat ook jij ertoe doet in de bijdrage naar een positief leefmilieu voor mens en dier. Een plek waar je kunt starten om een bezoek te brengen aan Natuurpark De Rottige Meente.

Waar je individueel en met groepen terecht kunt voor een leuke ervaring op gebied van natuur en meer.

Ingrid Jansen

Natuurpedagoog

Herborist & FytotherapeutHoe meer ik mij verdiep in de wereld van de kruiden, hoe meer ik mij verwonder over de kracht en schoonheid van de natuur.


Mijn passie, kruiden.

Inmiddels is er een biologische kruidentuin waar iedereen in kan kijken en werken en leren. In het life & nature centrum geef ik uitleg over kruidengebruik en maak mijn eigen producten. In 2014 heb ik de opleiding kruidengeneeskunde afgerond. Toen ben ik ook gestart met mijn Praktijk voor kruidengeneeskunde .

Een plaats waar ik volwassenen en kinderen kan begeleiden naar een fijne manier om sterk in het leven te staan.

De hedendaagse mens staat ver weg van wat zo dichtbij groeit en bloeit. De natuur om ons heen werkt ontspannend, helend en het maakt je creativiteit los. Het zou jammer zijn om deze oude wijsheden niet door te geven. Als enige "soort " leren wij ons nageslacht niet meer wat eetbaar is en wat je als geneeskrachtige plant kunt gebruiken voor je eigen genezing.

In twee generaties is er enorm veel waardevolle kennis verloren gegaan.
Wij aarden in de natuur, het geeft ons de ruimte om jezelf te ontdekken.

In 2016 heb ik de opleiding Bach bloesemtherapie afgerond. Een prachtige manier om sensitieve kinderen en volwassenen een goed houvast te geven. Vanaf die periode ben ik ook begonnen met het doorgeven van deze kennis via kruidencursussen in het centrum.

Natuuronderwijs

Door de Leefcirkel natuurmethode, ontdekkend leren dat ik voor het basisonderwijs heb ontwikkeld geven wij onze natuurkennis door aan kinderen. Leerkrachten bezoeken met de klas ons centrum of het buitengebied waar wij de lessen verzorgen.


Samenvattend, alles is circulair.

De dingen op aarde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Alles wat we doen of nalaten heeft een gevolg.

Ook jij doet ertoe !

Je bent een belangrijke schakel op de weg naar de wereld van morgen.


Auke Kuiper

Ecoloog

Life & Nature Specialist


Vanaf mijn jeugd ben ik te vinden in het veld.

Bijzonder om de samenhang van planten, dieren en alles wat daar invloed op heeft te aanschouwen.

Ik vind het belangrijk dat dit behouden blijft. Natuur is niet alleen functioneel voor mensen maar heeft ook zijn eigen waarde.

Bij jonge mensen gaan de ogen open en met verbazing ontdekken ze wat er leeft in hun omgeving die heel dichtbij kan zijn.

Maar ook volwassenen raken door meer inzicht betrokken bij hun omgeving.

Verbazingwekkend wat je met ouder en kindervaringen in de natuur, bereiken kunt.

Ervaren is leren voor later.

Mijn passie, Otters.

Tijdens mijn vele uren in het veld heb ik enkele keren met deze dieren oog in oog gestaan. Schitterend hoe ze zich in de natuur bewegen. Helaas vallen er nog veel slachtoffers. Soms worden er jonge otters gevonden waarvan de moeder is omgekomen. Daarvoor hebben we de otteropvang gebouwd zodat we deze dieren kunnen opvangen. Met als doel terug plaatsing in de natuur.

Naast mijn passie voor otters heeft de honingbij mijn interesse gewekt.

Bij de RietNymf hebben we een bijenstal ingericht waar ik graag als imker in werk.

Voor mij zijn bijen een belangrijke graadmeter om te zien hoe het ervoor staat met de natuur.