Permacultuur

De Rietnymf kweekt kruiden die het goed doen in ons klimaat. We tuinieren volgens het permacultuur principe . Alle kruiden zijn biologisch geteeld. Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest komen er niet in. Van de planten uit onze tuin maken wij onze eigen producten. Theeen, zalven en tincturen. Een aantal keren per jaar is er een kruidencursus te volgen waarin je in 4 avonden kruiden leert verwerken. Er is geen voorkennis nodig.

info ingrid@derietnymf.nl
Praktijk voor Kruidengeneeskunde

In de praktijk kunt u terecht op afspraak.

Naast Natuurpedagoog ben ik gediplomeerd kruidengeneeskundige / Herborist en Bachbloesemtherapeut.

Met name kinderen reageren erg goed op kruiden en bloesemtherapie. Samen kunnen we eens kijken waar de behoeften liggen. Ik maak gebruik van o.a eigen gemaakte medicinale kruidenproducten. Speltherapie in de natuur kan kinderen laten aarden en zich meer zelf bewust voelen. Elk gedrag, gewenst of ongewenst heeft zijn oorzaak of oorsprong.

Graag adviseert ik u om samen tot een oplossing te komen.  

ingrid@derietnymf.nl


______________________________________________
Kruidentheeworkshop .

Wist je dat verse kruiden en bloemen een goede basis zijn voor heerlijke kruidenthee. Ze zijn niet alleen erg lekker maar ook erg gezond! Ingrid (Herborist) van natuurcentrum De RietNymf neemt je mee in de wereld van de (medicinale) kruiden en bloemen, zodat je leert hoe je met kruiden een eigen samengestelde thee kunt verzorgen. Na een introductie ga je mee de kruidentuin in om verschillende kruiden te leren kennen. Je leert wat hun specifieke medicinale werkingen zijn. Door kruiden te drogen verleng je de houdbaarheid en drinken we het hele jaar heerlijke kruidenthee.

Hierna stel je zelf een kruidenthee samen voor thuis. Gedroogd of vers uit onze kruidenvakken. De workshop wordt afgerond met een heerlijke kruidenthee & Lekkers.

Lijkt het je leuk stel dan een groepje van minimaal 4 personen samen aan deze workshop deel te nemen?

De kosten bedragen €27,50 p.p.

Neem dan met ons contact op en in overleg bepalen we datum en tijd.Dagje uit - zo kan het ook.               Genieten van de natuur en heerlijk lunchen


Kruidenspiraal en kruidenvakken

In vakken en kruidenspiralen kweken we o.a. kamille, pepermunt, lavendel, kaasjeskruid, rode zonnehoed, salie, weegbree, brandnetel, goudsbloem en duizendblad.

Veel kruiden soorten die veel mensen onder de groep onkruid scharen worden gebruikt in onze theeën en remedies.

De natuur geeft veel voor ons welbevinden en genezen, kennis die we in een aantal generaties bijna verloren hebben.

Wij vinden het belangrijk om deze oude waardevolle kennis te delen.