Permacultuur

De Rietnymf kweekt kruiden die het goed doen in ons klimaat. We tuinieren volgens het permacultuur principe . Alle kruiden zijn biologisch geteeld. Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest komen er niet in. Van de planten uit onze tuin maken wij onze eigen producten. Theeen, zalven en tincturen. Een aantal keren per jaar is er een kruidencursus te volgen waarin je in 4 avonden kruiden leert verwerken. Er is geen voorkennis nodig.

info ingrid@derietnymf.nl
Praktijk voor Kruidengeneeskunde

In de praktijk kunt u terecht op afspraak. Op dinsdag & woensdag tussen 13.00 en 17.00u

Naast Natuurpedagoog ben ik gediplomeerd kruidengeneeskundige en Bachbloesemtherapeut. Met name kinderen reageren erg goed op bloesemtherapie Ik maak gebruik van o.a eigen gemaakte medicinale kruidenproducten. Ik adviseert u graag bij uw keuze.


Kruidenworkshop .

Wist je dat verse kruiden en bloemen een goede basis zijn voor heerlijke kruidenthee? Ze zijn niet alleen erg lekker maar ook erg gezond! Ingrid (Herborist) van natuurcentrum De RietNymf neemt je mee in de wereld van de (medicinale) kruiden en bloemen, zodat je leert hoe je met kruiden een eigen samengestelde thee kunt verzorgen. Na een introductie ga je mee de kruidentuin in om verschillende kruiden te leren kennen. Je leert wat hun specifieke medicinale werkingen zijn. Door kruiden te drogen verlengen je de houdbaarheid en drinken we het hele jaar heerlijke kruidenthee.

Hierna stel je zelf een kruidenthee samen voor thuis. De workshop wordt afgerond met een heerlijke thee & Lekkers. Lijkt het je leuk stel dan een groepje van minimaal 4 personen samen om aan deze introductieworkshop deel te nemen? De kosten bedragen €27,50 p.p.Neem dan met ons contact op en in overleg bepalen we een datum en tijd.Dagje uit - zo kan het ook.               Genieten van de natuur en heerlijk lunchen


Kruidenspiraal en kruidenvakken

In vakken en kruidenspiralen kweken we o.a. kamille, pepermunt, lavendel, kaasjeskruid, roden zonnehoed, salie, weegbree, brandnetel, goudsbloem en duizendblad. Veel soorten die veel mensen onder de groep onkruid scharen worden gebruikt in onze theeën en remedies. De natuur geeft veel voor ons welbevinden en genezen, kennis die we in een aantal generaties bijna verloren hebben.

In onze kruidentuin zijn ook de bekende kruiden als koriander, rozemarijn, tijm, venkel en bieslook te vinden.


Praktische Kruidencursus

een aantal keren per jaar is er een Kruidencursus in De Rietnymf.

( max. 12 deelnemers)

Je gaat kennis maken met de kracht van planten en leert hoe deze te verwerken.

De lessen zijn praktisch van opzet zodat je ook zelf meteen aan de slag kunt.

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19.30 tot 21.30

9-16-23 januari

Het cursusgeld bedraagt €85,-

Alles is inclusief materiaal.


Inhoud van de lessen;

Les 1

Algemeen gebruik en toepassing van kruiden

Kruiden en hun geschiedenis


Practicum;

Kruidenthee samenstellen.

Les 2

Toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel


Practicum;

Zalf maken op basis van bijenwas

Les 3

Het oogsten, drogen, plukken en verwerken van kruiden


Practicum;

Olie maceraat als basis voor zalven