Imkerwinkel Noord Nederland

Voor al uw imker artikkelen kunt u terecht bij de RietNymf. In ons centrum hebben we een winkel ingericht waar de meest voorkomende artikelen in voorraad zijn.

Mocht u een specifieke artikkel hebben dan leveren we dat ook graag aan u. Onze leverancier kan op korte termijn uw artikel leveren waardoor wij kunnen zorgen voor een snelle levering.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe webwinkel

Helaas is onze webshop momenteel niet bereikbaar. Mocht u vragen hebben over het bestellen van een productdan kunt u ons mailen info@derietnymf.nl

Voor onze web shop gaat u naar.

imkerwinkelnoordnederland.nlRietNymf vrije Imkers Collectief

In maart 2013 is het RietNymf Imkers Collectief een groep van vrije imkers van Start gegaan. Doel van het collectief is het bevorderen van de bijenstand.

Het aantal soorten bijen in Nederland bedraagt +/_ 350 soorten. Het R.I.C. zet zich in voor zowel de Honing bij als de Wilde bij.

Deelname aan het collectief betekend: samen ervaring op doen. Leren van elkaar en met elkaar. Met een frisse blik kijken naar het imker zijn en dit beleven vanuit de bij.

De RietNymf geeft een 12 tal bijeenkomsten per jaar. Daar buiten worden er verschillende excursies gedaan. De RietNymf coordineert bij b.v. vakantie een vervangende imker.En de zorg voor de kasten.

Deelnemer aan het collectief verwerken gezamenlijk de producten. Elke imker kan zijn of haar ei kwijt bij het collectief en gezamenlijk zorgen we er voor dat de deelnemers  voorzien zijn van een bijenvolk.

Bijeenkomsten van het R.I.C. zie agenda

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met info@derietnymf.nl

Lees hier de ervaring van een deelnemer van her R.I.C. 

http://www.tuinierenmetliefde.nl/bijen-houden/

Bijen lezing

Graag doen wij tijdens een lezing onze visie op het houden van honingbijen uit de doeken. U bent welkom in ons centrum waar u de bijenstal kunt bezoeken, maar we kunnen ook op locatie de lezing verzorgen.

Voor de kinderen beschikken we over imkerpakken op maat.Workshop leven van de honingbij

Kijkje in de Warré kast